SYPANÝ JABLKOVÝ KOLÁČ BEZ GLUTÉNU



Pri tomto koláči nepotrebujete žiadny mixer, veľmi jednoduchý rýchly recept vhodný nielen pre celiatikov ale aj vegánov. Žiadny pridaný cukor.  Koláčikové raňajky  s lahodnou rannou kávičkou alebo že by poobedná kávička so zdravým koláčikom? Jedno alebo druhé určite.
Budeme potrebovať:
- 1 hrnček kokosu
- 1 hrnček pohánkovej krupice
- 1 hrnček bezlepkovej múky Schär
- 2 lyžičky kypriaceho prášku bez fosfátu (môže byť aj obyč.)
- 1kg nastrúhaných jabĺčok (približne 7ks, podľa veľkosti)
- 3 lyžičky škorice
- kocku masla (125g)
V miske si zmiešate  suché suroviny, okrem škorice. Škoricu som zmiešala s nastrúhanými jabĺčkami.
Tento recept je vhodný na plech o veľkosti 20x30cm. Plech som vymastila, vysypala kokosom. A potom už len vrstvíte, začína sa suchou zmesou tak aby bol spodok plechu celý pokrytý. Ďalšia vrstva budú jabĺčka a striedavo pokračujete. V podstate urobíte 3 suché vrstvy a 2 jablkové. Na vrch suchej vrstvy nastrúhate maslo.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 175stupňov približne 35min.

Sypaný jablkový koláč bez gluténu









Komentáre

Obľúbené príspevky