RAŇAJKY NA NEDEĽU
Prečo práve raňajky na nedeľu? Ja tento deň stale vnímam ako deň vhodný na odpočinok a relax. Začínajme preto nedeľu aj s jedlom na pohľadenie duše a navodenie dobrej a pozitívnej nálady. Musím sa priznať, že aspoň u mňa to tak fuguje. Doprajme si preto hned z rána to po čom zrovna najviac túžime. Mojou slabosťou je začínať svoj deň "NA SLADKO". Milujem sladké raňajky ale vždy sú tam výčitky keď sa nestravujem zdravo. Nie vždy to tak bolo ale s pribúdajúcim vekom sa nám to myslenie mení. Z tohto dôvodu som si vytvorila svoj vlastný recept na ZDRAVÉ BELGICKÉ WAFFLE / keď to tak môžem nazvať./
Potrebujeme:
- 1 šálku pohánkovej múky
- 1 šálku bezlepkovej múky
- 1 lyžičku prášku do pečiva bez fosfátu
- trošku soli
- 2 lyžice hnedého cukru
- 2 vajíčka (oddelíme žĺtka a bielka). Bielka vyšľaháme
- 1 dcl kokosového oleja
- 2 šálky mandlového mlieka
Z uvedeného množstva som urobila 2 waffle.
Moje potravinové obaly vyzerajú trošku inak keďže ja žijem v zahraničí.
Len tak pre zaujímavosť, viete aký je rozdiel medzi Belgickou a Americkou wafflou? U belgických sa bielka vyšľahajú zvlašť a u amerických použijete celé vajíčka.
Ale poďme pokračovať.
Ručným mixérom vymiešame všetky ingrediencie a vyšľahané bielka už len ručne vmiešame posledné. Možte si do cesta pridať aj pekanové oriešky, ja som zabudla tentokrát, ale nabudúce si ich určite pridám.
Ten kto má doma wafflovač tak vie ako to funguje a ako urobiť waffle. Cesto je hotové, Tak poďme na to.
Také suché to jesť predsa nebudem. Trošku som si to ozdobila. Banán, černice, biely jogurt, škorica a javorový syrup. Ranná kávička nesmie chýbať.
Potrebujeme:
- 1 šálku pohánkovej múky
- 1 šálku bezlepkovej múky
- 1 lyžičku prášku do pečiva bez fosfátu
- trošku soli
- 2 lyžice hnedého cukru
- 2 vajíčka (oddelíme žĺtka a bielka). Bielka vyšľaháme
- 1 dcl kokosového oleja
- 2 šálky mandlového mlieka
Z uvedeného množstva som urobila 2 waffle.
Moje potravinové obaly vyzerajú trošku inak keďže ja žijem v zahraničí.
Len tak pre zaujímavosť, viete aký je rozdiel medzi Belgickou a Americkou wafflou? U belgických sa bielka vyšľahajú zvlašť a u amerických použijete celé vajíčka.
Ale poďme pokračovať.
Ručným mixérom vymiešame všetky ingrediencie a vyšľahané bielka už len ručne vmiešame posledné. Možte si do cesta pridať aj pekanové oriešky, ja som zabudla tentokrát, ale nabudúce si ich určite pridám.
Ten kto má doma wafflovač tak vie ako to funguje a ako urobiť waffle. Cesto je hotové, Tak poďme na to.
Také suché to jesť predsa nebudem. Trošku som si to ozdobila. Banán, černice, biely jogurt, škorica a javorový syrup. Ranná kávička nesmie chýbať.
Komentáre