ZAPEKANÝ KARFIOL

Vždy sa snažím variť zo surovín, ktoré sú dostupné podľa sezóny a aj cenovo výhodné. V tomto období zbožňujem atmosféru tržnice a stánky so zeleninou a ovocím.  Hneď ako som uvidela malý karfiol za euro na tržnici  (za 1.80EUR už máte podstatne väčší) ma napadol vyprážaný. Ale zapekaný netrvá tak dlho pripraviť a bude zdravší. Vyhrala druhá alternativa.

Okrem karfiolu, ktorý som zľahka predvarila v osolenej vode. cca 10min som použila už iba zopár surovín: 2 vajíčka, 14% kyslá pochúťková smotana, strúhaný syr (100-150g) podľa vášho výberu a čerstvý kôpor zo záhradky, samozrejme soľ a 4-farebné korenie.
Predvarený karfiol máličko rozlámem  na menšie kúsky, vajíčka rozšľahám, jednoducho vidličkou, pridám zvyšok surovín, premiešam s karfiólom a šup do zapekacej misy. Vždy varím od oka, nič nevážim, nemeriam. To robím iba pri pečení.
Zapečiem pri teplote 200 stupňov a tu je výsledok. Dobrú chuť vám prajem :-)
Zapekaný karfiol





Komentáre

Obľúbené príspevky