DOMÁCE KREKRY ŠPALDOVÉ

Všetky tie krekry, čo dnes nájdete v obchodoch sú same E-čka. Jasné chápem, musí to vydržať nejaký ten rok. Akosi mi to začalo liezť na nervy tak som si vyrobila svoje. Dobré krekríky sa hodia trebárs k syru, k šalátu alebo len tak k poháriku pitného vína :-)


Čo budeme potrebovať:
- 250g špaldová múka (dm-Dinkel Vollkorn Mehl)
- 100g jemné ovsené vločky
- 200ml studenej vody
- 100ml olivový olej
- 2 lyžičky soli
- 150g semienok rôzneho druhu, konopné semienka, sezamové, ľanové  mleté aj celé, tekvicové lupané, rasca,


Do misky som si pripravila všetky suché ingrediencie, zvlášť do odmerky som zmiešala vodu s olejom a soľou a postupne zalievala suchú zmes. Môžete použiť aj mixer. Ja som v tomto prípade použila svoje ruky, na začiatku miešania varechu. Vzniklo krásne voňavé cesto, ktoré sa veľmi ľahko dalo vyvaľkať bez pomoci prídavnej múky. Cesto som si rozdelila na 4 časti a postupne rozvaľkala.



Na krájanie som použila radielko

Poukladala na plech a šup do vopred vyhriatej rúry, 175stupňov, pečieme cca 20min

A tu už máme hotový produkt. Musím skonštatovať, že dlho nevydržali a to iba preto, že boli VÝBORNÉ
Domáce špaldové krekry










Komentáre

Obľúbené príspevky