Dnesna vecera

Tak ako uz Erika spominala vacsina nasich jedal bude pochadzat z vegetarianskej kuchyne, aj vegani si pridu na svoje. Dnes bola u nas chut na Indicku kuchynu, takze hlavne jedlo bude indicke. Ostatne pochadza z toho ako sa hovori " Co dum da". Nikdy neplanujem co budem nakupovat a co varit. Niekedy nakupujem na fresh markets, niekedy v supermarkete, inokedy zase v health food predajniach, takze z kazdeho rozku trosku. Vzdy len otvorim chladnicku a nieco rychlo stvorim.

PREDJEDLO: Bataty (sladke zemiaky) s yogurtovym dipom.
Bataty som nakrajala na hranolceky, posolila, okorenila, pridala oregano a hroznovy olej. Mozte si ich predpiect v rure na vysokej teplote a dopiect na panvicke ked viete, ze budete jest az neskor.

JOGURTOVY DIP: biely jogurt, fresh mint, limetka, sol, cierne korenie.
Chut sladkych zemiakov a kyselkaveho dipu je perfektna osviezujuca kombinacia.

HLAVNE JEDLO: Indicke garam masala stew (Vegan)
Ingrediencie: cervena sosovica, mrkva, hriby, cerstvy zazvor, kurkuma, cicer,
cerstvy spenat, cesnak, mlada cibulka, rajcinovy pretlak, garam masala spice, kari, cierne korenie
 Najprv vzdy zacnem varit ingrediencie, ktore zoberu najdlhsi cas varenia. Takze, mrkvu a cervenu sosovicu zalejete vodou nechate povarit asi 10 minut.

Potom pridate hriby, cesnak, cicer, zazvor, kurkumu, rajcinovy pretlak a vsetky spices. Povarite dalsich 10 minut. 
       Spenat a mladu cibulku pridavam az         nakoniec.
 Varili sme dalsich 10 minut. Sol podla potreby, niekto ma rad slansie a niekto plansie.  Pocas varenia pridavam aj vodu alebo viac rajcinoveho pretlaku.
Podavame s indickym chlebom Naan. Dobru chut😊

Toto je jedno z jedal, ktore mozete v pohode zamrazit a ked mate dni, ze nie je cas na varenie  lahko prihrejete. 

DEZERT:
Mrazene miesane ovocie (jahody, maliny, cucoriedky...) rozmixovane s madlovym mliekom. Pre tych, ktory si myslia, ze nemali dostatok proteinu pocas dna, pridajte si proteinovy prasok. Posypeme trosku kokosom a polejeme cokoladou. 



Komentáre

Obľúbené príspevky