BULGUROVÉ RIZOTO S KOKOSOVÝM KRÉMOM
Bulgur je celozrnná a predvarená pšenica. Je to jedna zo zdravých obilnín , ktoré májú veľké pozitíva na náš organizmus. V porovnaní s ryžou má bulgur omnoho viac účinných látok a preto tu dnes pre vás máme bulgurové rizoto.
Čo budeme potrebovať:
- bulgur (asi 200ml na dve porcie)
- kokosový krém
- hliva ustricová
- paprika červená
- koreň kurkumy
- cícer
- petržlenová vňať, soľ, čierne korenie
Bulgur si uvaríte v pomere 1:1.5 (bulgur, voda). Bulgur zalejem horúcou vodou so štipkou bezglutamanovej vegety. Varím pod pokrievkou na miernom ohni asi 5-7 min. Premiešam, odstavím a nechám pod pokrievkou odstáť ďalších 15-20min. Varím bulgur skôr ako ryžu a nie cestoviny ako píšu v mnohých návodoch, že bulgur treba zliať z vody.
Na woku som na troške olivoveho oleja orestovala nakrájanú hlivu, papriku a koreň z kurkumy. Asi po 5 min restovania som pridala 3 lyžice ciceru z konzervy, soľ, čerstvo zomleté korenie. Nechajte restovať ďalších pár minút a potom pridajte uvarený bulgur a zalejte kokosovým krémom. Dobre premiešajte, nech sa všetky chute spolu prepoja. Podávajte s čerstvou nasekanou vňaťkou.
Čo budeme potrebovať:
- bulgur (asi 200ml na dve porcie)
- kokosový krém
- hliva ustricová
- paprika červená
- koreň kurkumy
- cícer
- petržlenová vňať, soľ, čierne korenie
Bulgur si uvaríte v pomere 1:1.5 (bulgur, voda). Bulgur zalejem horúcou vodou so štipkou bezglutamanovej vegety. Varím pod pokrievkou na miernom ohni asi 5-7 min. Premiešam, odstavím a nechám pod pokrievkou odstáť ďalších 15-20min. Varím bulgur skôr ako ryžu a nie cestoviny ako píšu v mnohých návodoch, že bulgur treba zliať z vody.
Na woku som na troške olivoveho oleja orestovala nakrájanú hlivu, papriku a koreň z kurkumy. Asi po 5 min restovania som pridala 3 lyžice ciceru z konzervy, soľ, čerstvo zomleté korenie. Nechajte restovať ďalších pár minút a potom pridajte uvarený bulgur a zalejte kokosovým krémom. Dobre premiešajte, nech sa všetky chute spolu prepoja. Podávajte s čerstvou nasekanou vňaťkou.
Bulgurové rizoto s kokosovým krémom |
Komentáre